اقتصاد ایرانی

آخرین نظرات
  • ۲۷ آبان ۹۸، ۱۰:۱۳ - پوریا قلعه
    لایک

اگر همین‌طور به سوزاندن سوخت‌های فسیلی ادامه دهیم، گرمایش جهانی در نهایت تمام یخ‌های دو قطب زمین و کوهستان‌ها را آب خواهد کرد و سطح دریا تا 65 متر افزایش پیدا می‌کند. امروز در فارنت باهم می‌بینیم که سواحل این چشم‌انداز جدید از دنیا، چطور دیده می‌شوند.

به گفته متخصصان آب‌وهوا، در پایان این قرن بخش‌هایی از کره زمین غیرقابل‌سکونت خواهد شد. تغییرات آب‌وهوا خطراتی چون کاهش توده‌های خشکی، خشک‌سالی، سیل‌های شدید، بلایای طبیعی، اقیانوس‌های سمی و امواج گرما در پی دارد. بلایای طبیعی این‌چنین، احتمال وقوع جنگ و فروپاشی اقتصادی را هم افزایش می‌دهند.

به گفته برخی از محققان، در کره زمین بیش از 8 میلیون کیلومتر مکعب یخ وجود دارد و برای آب شدن تمام این یخ‌ها، بیشتر از 5000 سال زمان لازم است؛ اما اگر انتشار کربن را کاهش ندهیم، ممکن است سیاره‌ای بدون یخ بسازیم که میانگین دمای آن به‌جای 14.44 درجه، 26.66 درجه سلسیوس خواهد بود.

تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر آمریکای شمالی

تمام سواحل اقیانوس اطلس به همراه فلوریدا و ساحل خلیج ناپدید خواهد شد. در کالیفرنیا، تپه‌های سانفرانسیسکو به خوشه‌هایی از جزیره تبدیل می‌شوند و دره مرکزی کالیفرنیا به خلیجی غول‌پیکر. خلیج کالیفرنیا تا سن‌دیه‌گو در شمال کشیده می‌شود. البته خود سن دیگو وجود نخواهد داشت.

این ویدئو آب شدن یخ‌ها در پارک ملی Glacier در آمریکا در مقایسه با گذشته را نشان می‌دهد.

تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر آمریکای جنوبی

در آمریکای شمالی، حوضه آمازون و رود پاراگوئه در جنوب ناپدیدشده و به اقیانوس اطلس متصل خواهند شد. درنتیجه بخش اعظم بوئنوس آیرس، سواحل اروگوئه و بیشتر پاراگوئه نابود می‌شود. رشته‌کوه‌های کشیده شده در سواحل کارائیب و آمریکای مرکزی به خاطر ارتفاع خود تا حدی به‌عنوان خشکی باقی می‌مانند.

اگر تمام یخ‌های دنیا آب شوند، میامی به دنبال تمام سواحل شرقی آمریکا به زیرآب خواهند رفت.


تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر آفریقا

آفریقا در مقایسه با دیگر قاره‌ها بخش کمتری از خشکی خود را در اثر افزایش سطح دریا از دست می‌دهد؛ اما شدت افزایش دما بخش زیادی از این قاره را غیرقابل‌سکونت خواهد کرد. در مصر شهر اسکندریه و قاهره، در آب‌های مدیترانه فرو خواهد رفت.


تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر اروپا

لندن؟ به خاطره بدل می‌شود. ونیز؟ توسط دریای آدریاتیک فتح خواهد شد. هزاران سال پس از امروز در این سناریوی مصیبت‌بار، مدت‌ها از تسلیم شدن هلند به آب‌ها می‌گذرد و بیشتر دانمارک نیز از بین خواهد رفت. در همین حال دریای مدیترانه، دریای سیاه و خزر به هم می‌پیوندند.


تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر آسیا

زمینی که در آن 600 میلیون چینی سکنی گزیده‌اند، توسط آب‌ها اشغال می‌شوند. بیشتر سواحل هند نیز سرنوشت مشابه دارند. با طغیان Mekong Delta، رشته‌کوه‌های Cardamom از کشور کامبوج به رشته جزیره بدل می‌شوند.

شانگهای نیز به زیر آب‌های دریای چین شرقی فرو می‌رود.

آب اقیانوس، بنگلادش خانه بیش از 160 میلیون نفر و کلکته با جمعیت 4.6 میلیون نفر را می‌بلعد.


تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر استرالیا

این قاره غالباً مسطح، خانه بیش از 80 درصد جمعیتش را که در نوار ساحلی نازک زندگی می‌کنند، از دست خواهد داد.


جنوبگان

جنوبگان شرقی: جنوبگان یا قطب جنوب شرقی که دارای چهارپنجم یخ تمام کره زمین است، آب نشدنی به نظر می‌رسد. این بخش از دوره‌های گرمایی کره زمین، جان سالم به دربرده است اما به نظر می‌رسد که آرام‌آرام به خاطر گرمایش جهانی بر ضخامت آن افزوده می‌شود. اتمسفر گرم‌تر، بخارآب بیشتری را در خود نگه می‌دارد که در قالب برف بر جنوبگان شرقی می‌نشیند؛ اما حتی این غول بی شاخ و دم هم نمی‌تواند بازگشت دوره ائوسن را طاقت بیاورد.

جنوبگان غربی: درست مثل یخسار گرینلند، جنوبگان غربی در دوره‌های گرم‌تر کره زمین بسیار کوچک‌تر از اندازه الآن خود بوده است. چون بر بستر کره زمین زیر آب‌ها قرارگرفته، آسیب‌پذیری بیشتری دارد. اقیانوس گرم، این قطعه یخ عظیم شناور را از پایین آب می‌کند و به فروپاشی آن منجر می‌شود. از سال 1992 میلادی، جنوبگان غربی به‌طور میانگین سالیانه 65 میلیون تن یخ را ازدست‌داده است.

تغییرات شدید در نزدیکی قطب جنوب را ببینید.


تاثیر ذوب شدن یخ‌های قطبی بر ایران

بهتر است از همین ابتدا اشاره‌کنیم که ایران در مقایسه با سایر کشورهای نزدیک به اقیانوس و آب‌های عظیم، آن‌چنان در خطر غرق شدن نیست  اما اگر در جهت کاهش گرمایش جهانی قدمی بر نداریم، خطرات دیگری ما را تهدید خواهد کرد. با افزایش سطح آب دریا، اکوسیستم خلیج‌فارس و دریای خزر تغییر می‌کند. رود کارون که تنها منبع آب شیرین برای جمعیتی بالغ‌بر یک‌میلیون نفر است، درخطر ادغام شدن با آب‌شور دریا قرار می‌گیرد.

همانطور که در تصویر زیر می‌بینید سواحل شمالی به طیر آب فرو خواهند رفت و بخش قابل توجهی از استان خوزستان و سایر استان‌های جنوبی را آب فرا خواهد گرفت. در کشور همسایه ما یعنی عراق حتی پیش‌بینی شده سطح آب دریا تا بغداد را فرا بگیرد.

در اثر افزایش دما، خشکی در برخی مناطق تشدید شده و دیگر مناطق باران‌های شدید و نامنظم را تجربه می‌کنند. این دو تأثیر منفی بر کشاورزی می‌گذارند. پرورش دام و طیور نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد. با افزایش گرما حتی سلامت مردم ایران نیز تهدید می‌شود. کارایی نیروگاه‌های حرارتی کاهش پیدا می‌کند و سدها نیز انرژی کمتری تولید خواهند کرد. درنهایت به خاطر طوفان‌های دریایی، تأسیسات نفت، گاز و پتروشیمی در جنوب ایران از بین خواهند رفت.

اگر چه تمامی این تصاویر پیش‌بینی‌های علمی به شمار می‌روند اما مطمئنا باید نسبت به آنها حساس بوده و امید است که با پیوستن به سایر کشورها و جلوگیری از گرمایش جهانی، زندگی آیندگانمان را تضمین کنیم.

  • Elham

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی