اقتصاد ایرانی

آخرین نظرات
  • ۲۷ آبان ۹۸، ۱۰:۱۳ - پوریا قلعه
    لایک

در فاصلۀ چهار کیلومتری شهر دبی در میان آبهای خلیج فارس، منطقۀ کاملا ویژه‌ای وجود دارد؛ مجموعه‌ای از جزایر مصنوعی که از فضا نیز قابل مشاهده است و «قلب اروپا» نام دارد.

سوار قایق می‌شوید، پس از بیست دقیقه به این منطقه می‌رسید و ناگهان احساس می‌کنید که در واقعا در قلب اروپا هستید.

این شش جزیره کوچک، مقصد گردشگرانی است که می‌خواهند تعطیلاتی لوکس را سپری کنند. در چهارچوب پروژۀ «قلب اروپا» علاوه بر تفریح‌گاه، چند خانۀ منحصر بفرد هم ساخته شده است.

سازنده این مجموعه دیدنی ژوزف کلایندنست است. او می‌گوید: «دبی به‌تدریج و طی سالها به مکانی تبدیل شده که اکنون می‌بینید. در اینجا شاهد نوآوری‌های بسیاری هستیم. افراد با استعداد بسیاری جذب این منطقه شدند و مشغول به کارند. ما اینجا در حال اجرای پروژه‌هایی روی جزایر مصنوعی هستیم. ما توسعه دهنده هستیم و می‌دانیم که چگونه متناسب با شرایط اینجا، برای ساخت و ساز خانه‌ها اقدام کنیم. اگرچه چالش‌های زیادی وجود دارد اما در حال حاضر مهمترین چالش شخصی من، این است که همسرم را برای حمایت از خود در این پروژه، متقاعد کنم.»

این منطقه، اولین تفریح‌گاه مجهز به فناوری کنترل آب و هوا در جهان است که باعث شده مثلا به کمک تکنولوژی‌های آلمانی بتوانیم در تمام سال برف داشته باشیم.

در زمان اجرای این پروژه، به یک نکته کلیدی بیش از هرچیزی توجه می‌شود که «دوام و پایداری» است؛ زیرا این پروژه‌ها بطور کامل روی آب اجرا می‌شوند.

انرژی مورد استفاده در این شش جزیره هم انرژی تجدید پذیر است.

ژوزف کلایندنست می‌گوید: «ما باید بتوانیم در سیارۀ زمین زندگی کنیم آنهم بدون آنکه زمین را نابود کنیم. باید به طبیعت احترام بگذاریم و این دقیقا همان کاریست که اینجا در چهارچوب پروژه «قلب اروپا» انجام می‌دهیم. برایتان مثالی می‌زنم؛ فرض کنید روی زمین روغن ریخته شده، خوب خاک می‌تواند تا حدی این روغن را جذب کند و شما هم فرصت دارید که باقی این روغن را تا حدی از روی زمین پاک کنید. اما وقتی روی آب زندگی کنید چنین فرصتی ندارید.»

در زیر آسمان آبی دبی و در میان آبهای شفاف آن، خانه‌های شناوری هم ساخته شده‌اند که «Seahorses» نام دارند. هر کدام از این خانه‌ها سه طبقه و ۴ هزار فوت مربع مساحت دارند و پایین‌ترین طبقه آن نیز در زیر آب است.

در سال ۲۰۱۷ میلادی، تابستان بسیار داغ باعث شد که حدود ۷۰ درصد از مرجان‌های این منطقه آسیب ببینند. بر این اساس مجریان پروژۀ «قلب اروپا» درصدد احیای زندگی دریایی منطقه برآمدند و اکنون زیست شناسان دریایی در حال تولید صخره‌های مرجانی جدیدی در منطقه هستند. این صخره‌های مرجانی زیستگاه جانوران بومی آبهای خلیج فارس خواهند بود.

خوان دیگو سوارز، زیست شناس دریایی: «با آسیب دیدن مرجان‌ها، بخشی از بستر دریا کاملا خالی شد. بنابراین تلاش کردیم تا زندگی را به این مناطق بازگردانیم. ما صخره‌هایی مصنوعی ایجاد کردیم، سپس مرجان‌های دریایی را پرورش دادیم و آنها را به این صخره‌های مصنوعی اضافه کردیم. از همه نوع مرجانی در این پروژه استفاده شد تا تنوع مرجانی منطقه حفظ شود. این کار هیجان انگیز است؛ بنابراین کار زیست شناسان دریایی در این پروژه، تنها کار با ماهی‌ها نیست. کار ما طیف گسترده‌ای از فعالیتها از مطالعۀ ماهی‌ها گرفته تا مرجان‌ها و کار با صخره‌های مصنوعی را در برمی‌گیرد.»

در بستر این جزیره‌ها، بزرگترین مجموعۀ مرجان‌های دریایی جهان قرار دارد و در حال حاضر نیز ۱۰۰ هزار قطعه مرجان جدید در حال رشد است.

خوان دیگو سوارز، زیست شناس دریایی: «ما یک مرجان را برش می‌دهیم، آنهم برشی ویژه با این هدف که به تقویت رشد آنها کمک کنیم. مرجان‌ها معمولا هرساله یک سانتیمتر رشد می‌کنند اما با شکل ویژه‌ای که آنها را برش می‌دهیم، سرعت رشد آنها را تا ۲۰ برابر افزایش می‌یابد.»

قرار است یک برنامۀ آموزشی نیز برای کودکانی که از جزیره‌های «قلب اروپا» بازدید می‌کنند، اجرا شود.

خوان دیگو سوارز، زیست شناس دریایی: «به این کودکان آموزش‌هایی داده می‌شود که مرجان‌ها چیستند و در بستر دریا چه می‌گذرد. آنها همچنین می‌آموزند که چطور غواصی کنند. به هر کودک نیز فضایی به وسعت یک متر مربع در زیر آب داده می‌شود تا بتوانند مرجان‌های خود را آماده کنند و در این فضا قرار دهند. به آنها آموزش می‌دهیم که چگونه مرجان‌ها را برش دهند و حتی اینکه چگونه موقعیت مرجان‌هایشان را در «سامانه موقعیت‌یاب جهانی» پیدا کنند. بنابراین کودکان یاد می‌گیرند که به جای درخت، مرجان بکارند.»

در خشکی نیز می‌توان منطقه‌ای سرسبز شامل درختان ۱۵۰۰ ساله زیتون اسپانیا را دید که این جزایر مصنوعی را تبدیل به بهشت کرده‌اند. علاوه بر بستر دریا، در روی این جزیره‌ها هم موضوع «پایداری» یک موضوع کلیدی است.

ریچارد وستکوت، طرح مناظر طبیعی جزیره‌ها می‌گوید: «ما سیاست زباله صفر داریم؛ بنابراین برای حفظ پاکیزگی آب اهمیت زیادی قائل هستیم. ما در اینجا از سموم دفع آفات و قارچ کش‌ها و مواردی از این دست استفاده نمی‌کنیم. ما تنها از کودهای طبیعی استفاده می‌کنیم تا اصل "پایداری" رعایت شود.»

پروژۀ «قلب اروپا» نشان داد که می‌توان در کنار ایجاد چشم اندازی زیبا، تفریح‌گاهی لوکس و پایدار را برای گردشگرانی که دبی را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده‌اند، فراهم کرد.

  • Elham

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی