گزارش سال ۲۰۱۷ رقابت پذیری گردشگری و سفر
مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی ویرایش سال ۲۰۱۷ گزارش رقابت پذیری گردشگری و سفر، شاخص رقابت پذیری گردشگری و سفر را به نمایش می گذارد. این گزارش که هر ۲ سال یکبار منتشر می شود معیاری برای بررسی رقابت پذیری مسافرت و گردشگری در میان ۱۳۶ اقتصاد جهانی است. شاخص رقابت پذیری گردشگری و سفر تعدادی از پارامترها و سیاست هایی را اندازه گیری می کند که توسعه پایدار بخش گردشگری و سفر را اندازه گیری کرده و اینکه این بخش تا چه اندازه در توسعه و رقابت پذیری کشور نقش داشته است. گزارش شاخص رقابت پذیری گردشگری و سفر زمینه ای را برای سهام داران در سطح کشوری ایجاد می کند تا سیاست ها و اقدامات مناسبی را در این زمینه تدوین کنند.
در ویرایش سال ۲۰۱۷ گزارش شاخص رقابت پذیری گردشگری و سفر، اسپانیا برای دومین بار در صدر قرار گرفته و پس از آن فرانسه و آلمان قرار دارند. ژاپن در جایگاه چهارم و انگلیس در رتبه پنجم قرار گرفته است. آمریکا با دو رتبه نزول در جایگاه ششم بوده و استرالیا هفتم، ایتالیا هشتم، کانادا با یک رتبه صعود در مکان نهم و سوئیس با ۴ پله سقوط در مکان دهم قرار گرفته است.
با بررسی منطقه ای این شاخص، این نتیجه حاصل می شود که اروپا و اورآسیا بار دیگر قدرتمندترین کشور در زمینه عملکرد رقابت پذیری گردشگری و سفر می باشند و ۶ کشور از ۱۰ کشور نخست در این شاخص از این منطقه هستند. این منطقه به لطف فرهنگ غنی و زیرساخت های خدماتی گردشگری عالی، ازادی بین المللی این کشورها و امنیت، توانسته در این رتبه بندی ها در مکان های بالایی قرار داشته باشد.
در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، با وجود وزیدن بادهای مخالف، امارات متحده عربی در رتبه ۲۹ قرار دارد. زیرساخت های فناوری اطلاعات خوب، قیمت های پایین، بهبود نسبی در آزادی بین المللی و پیشرفت نسبی در پرورش میراث فرهنگی شرایط بهتری را برای توسعه بخش گردشگری و مسافرت بوجود آورده است. در منطقه خاورمیانه همچنان منابع فرهنگی و طبیعی ناشناخته باقی مانده و آزادی بین المللی محدود بوده و ناامنی بزرگترین چالش به شمار می آید.